В рамках офіційної допомоги Чеської Республіки, на медичному факультеті №3 ДНМУ успішно реалізований проєкт «Лабораторія для студентів»

У підрозділах ДНМУ, переміщеного закладу вищої медичної освіти з тимчасово окупованої території, працюють спеціалісти, які мають необхідні знання та навички для проведення теоретичних і практичних занять. Однак, матеріально-технічне забезпечення навчальних курсів з урології, внутрішніх хвороб, хірургії, анестезіології та інтенсивної терапії й інші, з об’єктивних причин, не оснащені необхідним обладнанням.
Для вирішення цієї проблеми за проєктом «Лабораторія для студентів» (навчальні тренажери) в рамках офіційної допомоги Чеської Республіки в галузі розвитку було придбано необхідне обладнання (фантоми, тренажери, лабораторний посуд й інше). Це обладнання дозволяє відпрацювати практичні навички з виконання медичних процедур катетеризації, венопункції, внутрішньовенних ін’єкцій, хірургічних маніпуляцій, лапароскопії, надання невідкладної першої медичної допомоги в надзвичайних ситуаціях тощо. Співробітники кафедри хірургії, ендоскопії, отоларингології, реконструктивної хірургії та променевої діагностики під керівництвом асистента Сорокіна Михайла Миколайовича успішно оволоділи навичками роботи на придбаному обладнанні та навчають цьому студентів-медиків старших курсів. Ці навички надалі дозволять майбутнім лікарям надавати пацієнтам якісну кваліфіковану допомогу для досягнення бажаного терапевтичного ефекту.
Все новітнє обладнання, придбане в рамках офіційної допомоги Чеської Республіки, передано в користування співробітникам філії кафедри хірургії, ендоскопії, отоларингології, реконструктивної хірургії та променевої діагностики медичного факультету №3 ДМНУ.
Щиро дякуємо всіх причетних до реалізації цього проєкту та сподіваємося на подальшу плідну співпрацю з нашими чеськими колегами в благородній справі підготовки лікарів сучасних спеціальностей!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *