Студенти медичного факультету №3 ДНМУ провели міні-лекцію з серцево-легеневої реанімації для учителів Приазовської загальноосвітньої школи

Активні учасники сектору волонтерської та громадської діяльності студентського самоврядування медичного факультету №3 ДНМУ Птишник Ілля та Комендант Марія провели міні-лекцію з серцево-легеневої реанімації для викладачів Приазовської загальноосвітньої школи.

Відомо, що через дефіцит медичних фахівців у приміських селищах, знання і вміння надання першої медичної допомоги є актуальними. Особливо, цих знань потребують співробітники соціальної сфери.

Виходячи з зазначеного, нашими студентами за підтримки благодійного фонду «Карітас» була організована зустріч з викладачами Приазовської загальноосвітньої школи. На ній були розглянуті найважливіші аспекти серцево-легеневої реанімації: правила проведення, типові помилки при проведенні СЛР, заходи самостійної безпеки тощо. Усі бажаючі мали змогу проявити себе у якості реаніматора. Після практичної роботи студенти відповіли на питання, які цікавили викладачів.

Позитивні результати зустрічі, актуальність опрацьованих питань стали підґрунтям пропозиції адміністрації школи до подальшої співпраці з колективом медичного факультету №3 ДНМУ. Сподіваємося, що отримані учителями знання дадуть їм впевненість дій в екстремальних ситуаціях, будуть передані вихованцям школи, які невдовзі зможуть продовжити навчання в аудиторіях ДНМУ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *