До професійного свята працівників науки України на третьому медичному факультеті ДНМУ відбувся День науки

Із 1997 року в Україні традиційним стало святкування Дня науки з метою вшанування наукових досягнень вчених перед суспільством.
До цього професійного свята приурочений наш загальнофакультетський захід – День науки «Гігієна харчування: біохімічні, біологічні, та фізіологічні властивості». Він організований науковим сектором студентського самоврядування і деканатом факультету та відбувся 14 травня у змішаній онлан/офлайн формі. Унікальність заходу полягає в творчому об’єднанні викладацького і студентського колективів нашого факультету в одному науковому заході.
Під час більш як двогодинного засідання були заслухані та обговорені наступні доповіді:

«Білки (Роль білків у організмі людини; дефіцит та надлишок споживання білків у раціоні, їх наслідки», Єлисєєва Олена Сергіївна, 2 курс.
«Пептидні гормони в спорті», Єременко Артем Віталійович, 4 курс.
«Алкоголь і його вплив на ШКТ», Малишев Владислав Вадимович, асистент кафедри внутрішньої медицини №3.
«Хімія числа Е в продуктах харчування», Мікрюкова Наталія Геннадіївна, старший викладач кафедри організації вищої освіти, управління охороною здоров’я та гігієни.
Постерно представлені результати аналізу на тему «Вплив наркотичних засобів на метаболізм людини», Літох Вікторія Сергіївна, 2 курс.

Хочемо відмітити та щиро подякувати за фахові запитання, аналіз й коментарі до представлених матеріалів
Богатирьовій Олені Володимирівні – завідувачу кафедри, доценту кафедри загальної та біологічної хімії, кандидату біологічних наук;
Лихович Віктору Михайловичу – асистенту кафедри фізіології та патологічної фізіології
студентам і викладачам факультету, які взяли участь у обговоренні

Підводячи підсумок, зазначимо наступне. День науки і його тематика мали, крім іншого, й навчальний момент та викликали значну зацікавленість слухачів, про що свідчить велика кількість питань, коментарів і наукова дискусія між учасниками. Дуже цінним є й те, що одним із результатів заходу стали пропозиції щодо тематики

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *